Edzőink

Horvath_Timea_2_profilkep

Horváth Tímea

funkcionális edző, rehabilitációs tréner, masszőr

Versenysportolóként nőttem fel. Napi edzések, hétvégi versenyek, maximális teljesítmények, utazások, lemondások jellemezték ezt az időszakot, 10 évet. Aki a versenysportból jön, kitartó, céltudatos, optimista. Ez jellemzi a munkámhoz való hozzáállásomat is.

Az emberi test rendszere, felépítése, működése csodálatos. Ha tisztelettel, alázattal fordulsz felé, meghálálja, ha csak használod, kimeríted forrásait, komoly problémáid lesznek. Fantasztikus, amit a természet alkotott és minden vágyam, hogy minél jobban megértsem szervezetünk rendszerét, összefüggéseit. Lehetőségeimhez mérten ezért folyamatosan képzem magam, keresem és bújom a megfelelő szakirodalmakat.

A sport és gyereknevelés mellett ülőmunkát végeztem közel 20 évig. Már edzői pályafutásom elején felismertem azt, hogy az ülőmunka milyen károkat okoz mozgásrendszerünkben. Ami korábban az idősek betegsége volt, mára már egyre fiatalabb korosztályokat érint (pl: gerincsérv, lumbágó, ízületi problémák, stb.)

A mozgás mai életvitelünk mellett már nem lehet pusztán annyi, hogy felállsz az irodai székedből és futócipőt húzol vagy lemész az edzőterembe és valamit csinálsz. Sokkal több tudatosságot igényel, ha célod komolyabb a strandformánál. Az ülés során felvett és az évek alatt rögzült helytelen testtartás sport közben még jobban koptatja ízületeinket, beteggé teszi izmainkat. Ezt felismerve egyre inkább a korrekciós mozgások felé fordultam. Megtanultam „látni”, meglátni egy ember mozgásán a problémás zónákat, és megfelelő gyakorlatokat beépítve edzésébe segíteni őt fejlődésében. Az edzések csak így érik el igazán valódi céljaikat, ami nem csak a tónusos, erős izomzat, esztétikus külső, hanem az életünk végéig szolgáló egészséges, ép mozgásrendszer.

Fordulj hozzám bizalommal!

E-mail: horvathtimi@amozgasmuhely.hu

Tel: 06204847884

Odor_Attila_profilkep

Ódor Attila

biológia tanár, sportoktató /testépítés-fitnessz edző, TRX oktató, életmód és táplálkozás tanácsadó

1984-ben születtem Móron. Gyermekkoromban talajtornára jártam, majd karatéztam. Ezt követően görkorcsolyáztam, amit látványos szintre sikerült fejlesztenem, de egy szerencsétlen esés következtében eltörtem a bal csuklómat. A gipszet még le sem vették, de már tudtam, hogy mi lesz a következő sportág, amit ki fogok próbálni.

Ekkor mindösszesen 11 éves voltam és legnagyobb szerencsémre egy igen sokrétű és összetett erőállóképességi sportágra akadtam, a kajakozásra. Ez röpke 6 évre le is kötötte a figyelmemet.

Heti 6 nap edzés, évente 1 hónap szünettel! Aki komolyabban űzte ezt a sportot, az tudja, hogy ez mivel jár! Közben rájöttem, hogy állatorvos szeretnék lenni, mígnem allergiás lettem az állatszőrre, így el kellett engednem ezt a pályát, helyette Budapestre, az ELTE-re mentem biológia-kémia szakos tanárnak. Amint elvégeztem a főiskolát, utána értékesítő lettem egy kereskedelmi cégnél. Ez teljesen logikus nem? Csak az volt a baj, hogy éreztem egy nagy űrt, ami a sporttal volt összefüggésben. 26 évesen jöttem rá, hogy mi hiányzik!

Korábban úgy gondoltam, hogy sportolni csak akkor van értelme, ha az ember minimum egy EB-re vagy inkább egy VB-re, sőt, ha Olimpiára készül! Egyébként felesleges időpocsékolás és értelmetlen szenvedés az egész! Tehát a sport volt az, ami hiányzott, rájöttem, hogy én még mindig ezzel szeretnék foglalkozni! Imádom, sokat kaptam tőle és ezt át szeretném adni az embereknek is! Tanári végzettséggel és a hátam mögött lévő tapasztalatokkal talán még menne is, gondoltam. Ekkor vált világossá, hogy nekem ezt kell csinálnom, lehetőségeket teremteni bárkinek a változásra/változtatásra, aki szeretne a testével, az egészségével, a lelkével foglalkozni vagy csak kiszakadni a megszokott hétköznapi rutinból! A legjobb eszköz erre a sport, mert ez az egyik legjobb módja a fizikális és mentális egészség megőrzésének! Egyszóval hivatásomnak érzem, hogy ezt átadjam mindenkinek, aki erre nyitott és elhatározta, hogy rendbe teszi magát és ezáltal a közvetlen környezetét is!

Célt kitűzni mindenkinek egyszerű, de megvalósítani már csak kevesen tudják!

Várlak sok szeretettel!

E-mail: odorattila@amozgasmuhely.hu

Tel: 06703161792